Alkolukko

Dräger Interlock XT -ajonestolaitteiden myynti ja asennus koko Suomen alueella – MH-Turva Oy

Alkolukko on laite, joka mittaa kuljettajan uloshengitysilman alkoholipitoisuuden. Mikäli alkoholipitoisuus on liian suuri, laite estää ajoneuvon käynnistymisen. Asennamme alkoholilukkoja sekä omissa toimitiloissamme Tampereella, että asiakkaan luona.

Ajonestolaite on käytännön väline rattijuopumuksen ja siitä aiheutuvien onnettomuuksien ehkäisemisessä. Dräger Interlock XT -alkolukko vaatii puhaltamisen paitsi ennen ajoneuvon käynnistämistä, myös satunnaisesti ajon aikana. Laite ei sammuta ajoneuvoa, vaan kytkee ajoneuvon äänimerkin, jos puhallusta ei anneta säädetyssä ajassa, tai se ylittää sallitun aikarajan. Tällöin laite myös rekisteröi rikkeen keskusyksikön muistiin, jonne myös muut käyttötiedot tallentuvat.

Dräger Interlock XT soveltuu kaikkiin ajoneuvoihin ja tilanteisiin. Drägerin alkoholimittalaitteet ovatkin yleisessä käytössä sekä terveydenhuollossa että poliisin liikennevalvonnassa.

Alkolukon käyttötarkoitus

Alkolukkoa käytetään usein vapaaehtoiskäytössä kuljetusalan ajoneuvoissa. Vaikka laitteen parametrointi on vapaampaa, alkolukko estää ajoneuvon liikkeellelähdön, mikäli kuljettaja on alkoholin vaikutuksen alainen.

Valvottu ajo-oikeus on vaihtoehto ehdottomalle ajokiellolle. Alkolukon ansiosta kuljettaja ei pääse käynnistämään autoa, jos hänellä on vähintään 0,1 mg alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Tämä määrä vastaa noin 0,2 promillen alkoholipitoisuutta veressä.

Lisätietoa osoitteessa www.alkolukko.com

Yhteydenotto